tiistai 21. tammikuuta 2014

Tulkoon vaan silmitön talvi, hyytyköön maaJoskus, kun lähden treenaamaan agilitya vain, koska tekee mieli ja en tiedä mitä tekisin, teetän Aksulla etäagilitya. Se on kivaa vaihtelua tavanomaiseen agilityyn ja Aksukin tykkää, kun saa juosta ja höyrytä jotain helppoa ratapätkää. Video tosin on kuvattu vasta aivan treenien päätteeksi ja paine Aksun höyrykattilassa oli jo laskenut ja siten myös sen ohjattavuus parantunut. Vauhtikin tipahti, kun tyyppi alkoi oikein keskittyä ohjeisiini sen sijaan, että olisi vain rynninyt sinne sun tänne.

Agilityt on olleet kovien pakkasten takia pienellä tauolla (video on jo pian pari viikkoa vanha) ja tokoilukin on ollut vähemmällä. Perjantaina tosin käytiin ekaa kertaa tälle vuodelle ohjatuissa tokotreeneissä Jäynän kanssa. Saatiin kouluttajalta (Sirke Viitanen) paljon kivoja ideoita, joita aletaan kyllä toteuttaa pikimmiten! Joskus tosin huomaa, että on alunperinkin opettanut jonkin liikkeen täysin suotta vaikeimman kautta. Toko vaan nyt on edelleenkin sellainen vieras laji minulle! Ehkä sitten joskus sen seuraavan tokokoiran osaa opettaa vähän fiksummin.

9 kommenttia:

 1. Hieno Aksel! Ja nätti uus ulkoasu :)

  VastaaPoista
 2. Vau hieno Aksel! Meillä tuo ei kyllä onnistuisi millään. :D Olisi kyllä hauskaa treenata noin. Pitää varmaan kokeilla joskus, että miten käy jos yritän ohjata etänä. :D

  VastaaPoista
 3. pitää iteki muistaa tehä tuommosta ku menee hallille ilman suunnitelmaa taas :D usein iteki teen kyllä jotaki tommosta irtoamista jos ei muutakaan keksi, mutta ei olla taas pitkään aikaan! lähtee kyllä sopivasti energiat pois ku antaa rallitella iteksee

  VastaaPoista
 4. Elsicx & Josefiina,
  Aksu kiittää! :)

  Milena,
  Ei toi Jäynänkään kanssa onnistu vielä :D Tai en ole ainakaan kokeillut, sen irtoavuus ei ole ihan samalla tasolla Aksun kanssa (toistaiseksi). Kantsii kokeilla kyllä! Ihan hauskaa vaihtelua :)

  melkku,
  Harmi ettei kisoissa ole yleensä tilaa tehdä ennen radalle menoa tuota :D Vois olla siellä itte kisaradalla vähän parempi meno, kun ois ensin saanut purkaa virtaa jo esteille.

  Jannika,
  kiitos!

  VastaaPoista
 5. Ihan himohyvin irtoo ja menee ! :--)

  VastaaPoista
 6. Hienosti Aksu irtoaa, wautsi! :) Pitäisi itsekin aina välillä muistaa treenata ihan kunnolla tuota irtoamista ja itsenäistä radansuorittamista, hyvää vastapainoa sille ratatreenille ja tiukkojen käännösten hiomiselle.

  VastaaPoista
 7. Peppi,
  Kiitos! :)

  Riitta,
  Tätä on totta tosiaan kiva tehdä aina vastapainona käännösten hiomiselle! :) Aksukin selvästi tykkää, kun saa välillä juosta ihan kunnolla ja tehdä jotain helppoa irtoamistreeniä :)

  VastaaPoista