perjantai 14. helmikuuta 2014

Erinomainen samalle taajudelle sattuessaanKymppi, hylly ja nolla. Siinä Aksun lottorivi viime sunnuntailta. Ensimmäinen rata oli hyvää menoa, jos ei oteta huomioon sitä, että yksi rima tuli alas, koska jarrutin Aksua liian voimakkaasti juuri silloin, kun sillä sattui olemaan täydellinen kuuliaisuuden hetki ja se reagoi jarruttamiseeni. Toinen vitonen tuli puomin ylösmenolta, jossa unohdin varmistella ja lähdin vedättämään liian vauhdilla, joka johti siihen, että Aksun laukka-askel venyi pidemmäksi ja se askelsi ylösmenon ohi. Toisella radalla kuuliaisuudesta ei ollut enää tietoakaan ja Aksu karkasi lähdöstä, hyppäsi puomin alastulon yli, tuli läpi ohjauksesta ja juoksi putken ohi, vaikka putkiin, jos mihin sillä ei yleensä ole minkäänlaisia ongelmia hakeutua. Toisin sanoen vire nousi taas aivan liian korkeaksi. Viimeinen rata oli niin helppo hyppäri, että sillä ei pienet höyryämiset haitanneet ja saatiin tehtyä nolla. Niitä nollia teki sitten aika moni muukin, joten kärkikahinat olivat lähinnä bortsujen sprinttikisat.

Alan jo tottua siihen, että Aksu on varsin epätasainen suorittaja. Joskus se saattaa olla koko kisan hyvin kuulolla ja joskus se näyttää lähinnä siltä, kuin se olisi vasta äskettäin noussut ihan vahingossa kolmosiin. Joskus se on jotain näiden kahden väliltä. Toistaiseksi Jäynä on ollut onneksi paljon tasaisemman oloinen, kuin Aksu. Jäynäkin kuumuu kyllä, mutta sillä ei (ainakaan vielä, kopkop) mene samalla tavalla överiksi, kuin Aksulla.

Talvi jatkuu ihan surkeana, tänäänkin mittarissa on +2 ja lenkkireitit ovat joko loskaa tai rapaa täynnä. Auringosta ei tietenkään ole tietoakaan ja ei kyllä uskoisi, että tuo ylläoleva kuva on otettu vasta viikko sitten. Lunta ei tosiaankaan ole enää noin paljoa, eikä missään ole turvallista heitellä koirille frisbeetä ilman pelkoa siitä, että ne suurinpiirtein katkovat kinttunsa. Tykkäsin paljon enemmän niistä lumihangista ja kovista pakkasista. Jos ei kerran voi olla kunnollista talvea ehdotan, että siirrymme suoraan kesään ensi viikolla.

6 kommenttia:

 1. Mä oon samaa mieltä siitä että voisi olla joko talvi tai kesä. Ei tällaista loskaa ja räntätihkua... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo räntätihku on ärsyttävää! Meillä on myös ollut ihan tosi sumuista, joka tekee päivistä entistäkin synkemmät.

   Poista
 2. Mä taas uskon siihen, että se jokavuotinen takatalvi tulee.:) Ei sitä koskaan ennenkään ole helmikuussa kevättä tullut. Yleensähän lumet sulaa vasta maaliskuun loppupuolella tai huhtikuussa. Mut perseestä on taas pestä noita jalkoja joka lenkin jälkeen.:( Kämppä tuntuu silti Saharalta vaikka kuinka koittaa varoa tuomasta sitä hiekkaa kilokaupalla niin silti sitä vaan tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tassujen pesu on tympeetä. Etenkin, kun tänä "talvena" sitä on saanut tehdä vähän liiankin kanssa..

   Poista
 3. Aivan ihana tuo kuva! Ja kannatan, siirrytään sit suoraan kesään vaan jos ei pian kunnon talvi tee paluuta!

  VastaaPoista