maanantai 17. maaliskuuta 2014

Koko vuosi on kuin piiri, joka pyörii pyörii pyörii

Lapsuudessani lauloimme muskaritunneilla "koko vuosi on kuin piiri, joka pyörii pyörii pyörii! Kevät, kesä, syksy, talvi--" ja niin edelleen. Viime aikoina on tuntunut siltä, kuin piiri olisi pyörinyt tavanomaista lujempaa vauhtia. Yhtenä iltana oli selvästi kevät: aurinko paistoi, mittarissa +10 ja joenpenkalla kukkivat kevään ensimmäiset leskenlehdet. Viikonloppuna talvi teki comebackin, lunta pyrytti ja nyt mittarissa on -8.

Kuvan Jäynästä otti Tiina aiemmin tällä viikolla, kun treenasimme tokoa. Kuvan Aksusta frisbeen perässä otin minä loppuviikosta. Hankala kyllä uskoa, että kuvat on otettu samalla viikolla!
Viikonlopun treenikelit eivät olleet ihan ne parhaimmat, mutta sunnuntai meni näppärästi luennollakin! Kävin näet kuuntelemassa FH-jälkiluennon. Asiaa tuli ihan tosi paljon ja Jäynän treenipäiväkirjan sivut saivat täytettä varsin kattavista luentomuistiinpanoista. Jäynän kanssa tosin treenataan metsäjälkeä, eikä erikoisjälkeä, mutta luennolla tuli paljon sellaista asiaa, joka on hyvin sovellettavissa metsäjälkipuolellekin. Oli mielenkiintoista kuulla tarkemmin FH-jäljestä ja sen vaatimuksista: Hirvittävän tarkkaa puuhaa näin metsäjälkeen tottuneelle!

Jäynän kanssa on tänä vuonna ehditty jo ajaa muutamat jäljet, kiitos tämän epätalven. Enemmänkin olisi voinut jo tehdä säiden puolesta, mutta aika ei vain riitä kaikille lajeille yhtä tasaisesti! Pitäisi varmaan olla kiinnostunut vain yhdestä lajista kerrallaan, jotta ennättäisi panostaa sen treenaamiseen riittävästi

4 kommenttia:

 1. No huh teillä on kyllä pikkaisen tuota sää vaihtelua... :o Meilläkin nyt on pistänyt pakkasen puolelle, mutta onneks lunta ei ole tullut ollenkaan noiden vähien lisäksi mitä tuolla maassa vielä on! Ja toivottavasti ei tulekaan :D

  VastaaPoista
 2. Meille tuli lunta ihan liikaa. Saisi nyt vain sulaa kaikki pois, että voitaisiin palata siihen kevääseen :D

  VastaaPoista
 3. Täälläkin nyt aika samanlaiset tunnelmat ton sään vaihtelun suhteen. Maisemat vaihtu aikas talvisiksi. Huomenna vissiin lisää lunta tulossa, jipii...... :P Sekavaa.

  On muuten nätit nuo kuvat, Jäynä sulautuu kevätmaisemiin ja Aksu sopii hyvin tonne lumen sekaan :D

  VastaaPoista
 4. Meillä pyryttää lunta tälläkin hetkellä. Silti sitä ei näytä kertyvän riittävästi esimerkiksi vetohiihtoa ajatellen eli tämä on aika turhaa :D

  Ja totta! Jäynä sopii keltaisille nurmikoille/pelloille, kun taas ainoa, mistä Aksu ei pistä silmään muukalaisena, on talvinen maisema :)

  VastaaPoista