maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kohtalaasta yritetähän

Kameraa en ole edelleenkään valokuvaustarkoituksessa ulkoiluttanut pihaa pidemmälle, mutta kerrankin on kisavideota Jäynän agikisoista! Sehän on jo jotain!Jänskin kanssa on käyty parit agilitykisat, joista ensimmäisistä (pari viikkoa sitten) tuloksina 10 sekä HYL ja jälkimmäisistä (jotka olivat eilen) 10, 10 ja HYL. Aika tasaista suoriutumista.

Videolla on toinen eilisen kymppiradoista. Vähän unohtui puomin kontakti ja tuli yksi kielto, kun aloin hosua, mutta muuten varsin näppärää menoa! Jäynän kanssa on tehty irtoamistreeniä ja se tuntuu tuottaneen tulosta, sillä tokokoirani ei pyörinyt pelkästään jaloissani, vaan eteni! Agility on ollut meillä vähän sellainen kakkoslaji tähän asti, mutta suurimman tokotavoitteen saavuttamisen jälkeen on aikaa alkanut irrota agille kokoajan vain enemmän ja enemmän. Jäynä on sitäpaitsi hauskaa kisaseuraa ja ihan lupaavan oloinen! On virkistävää vaihtelua, kun koira ei korkeassa vireessäkään mene aivan holtittomaksi, vaan edelleen pyrkii tekemään töitä minun kanssani. Hirvittävän erilainen ohjattavahan Jäynä on Aksuun nähden, mutta ehkä joskus opin muistamaan miten kumpaakin koiraa ohjattiinkaan.Aksu on saanut viettää lupsakkaa kotikoiran elämää, koska en ole pariin viikkoon ennättänyt sen kanssa agitreeneihin muiden kiireiden takia. Aksu ei ole pistänyt pahakseen, sillä se on aina ollut aktivoinnin suhteen varsin lunki aussie. Pitkälle edennyt kevät jaksaa edelleen ilahduttaa Aksua ja tarjota sille virikkeitä, sillä metsät ja pellot on täynnä ihania kuraojia, joissa möyriä! Toisinaan on kyllä ihan todistettavasti selvitty lenkistä täysin puhtain tassuin mutahoukutuksista huolimatta!

3 kommenttia:

 1. Hieno Jäynä! Vaikka en pahemmin agista mitään ymmärräkkään.. :D Mahtava koira jonka konssa voi harrastaa lähestulkoon mitä vaan!

  Ja Aksu <3 Ne usein osaa nauttia vain siitä kun saa olla oman lauman kanssa, lenkkeillä ja kastaa tassut kuraan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäynästä on kyllä moneen! :)
   Aksun ihan lempparia on metsälenkit ja leikit kuraojissa! :)

   Poista