maanantai 25. elokuuta 2014

Valiokello sanoo tiktakSyksyn agikisakausi avattiin viikko sitten Jänskin kanssa. Ratoja oli kahden agiradan ja yhden hyppärin verran. Päivä oli keliensä puolesta vissiin kesän viimeinen lämmin päivä.

Ensimmäinen rata oli mutkainen hyppäri, joka vaikutti ensivilkaisulla varmalta hyllyltä. Sitten muistin, että olen kisoissa Jäynän kanssa ja Jäynä osaa kääntyä. Rimat olivat 65cm minkä ajattelin aiheuttavan ongelmia, koska edellisissä kisoissa oltiin kuitenkin hypätty 50cm rimoilla. Ensimmäisen hypyn rima räpsähtikin, mutta sen jälkeen Jäynä ei rimoja kolistellut! Tältä radalta saatiin nolla, joka riitti tokaan sijaan ja hyppysertiin!

Seuraava rata oli agirata, jolla tehtiin myös nolla. Jäynä ei kontakteilla hirveästi minua katsellut, kun keskittyi juoksemaan tuomarin kanssa kilpaa. Teki ihan nätit juoksukontaktit (joita sille ei tosin ole opetettu). Sijoituimme kolmansiksi.

Viimeinen agirata päättyi lentokeinuun ja hyllyyn, kun uusin keinun.

Kesätauon aikana on taas muutama palanen loksahtanut kohdilleen ja Jäynä tuntuu paremmalta ohjata. Valmis se ei tosiaankaan ole, mutta irtoamisongelma alkaa olla jokseenkin selätetty! Fiilis on aika kiva, kun koiran voi lähettää esteelle, luottaa siihen, että se irtoaa sinne ja lähteä itse jo seuraavaa estettä kohden. Aksu taasen ei ole agikauttaan vielä korkannut, sillä sen tassu on jälleen rikki (tohelsi siihen lenkillä pienen vekin). Antura on lähtenyt umpeutumaan hyvin ja on kestänyt normaalit lenkit ilman tossua, mutta olen pelannut varman päälle ja pysynyt poissa agiradoilta. Eipähän ainakaan agin takia aukea uudestaan.

5 kommenttia:

  1. Superupeaa! Onnittelut vielä tätäkin kautta!

    VastaaPoista
  2. Hienoa! Onnea! Kyllä noin hienosta koirasta katselisi videoitakin. ;) Ja pöh, tsemppiä Akselille...

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Pitäisi kyllä yrittää värvätä seuraavissa kisoissa kuvaaja. Olisi hauska nähdä itsekin ulkopuolisin silmin, miltä se meno oikein näyttää :D Aksukin pääsi tänään avaamaan treenikauden. Tassu kesti!

    VastaaPoista