tiistai 14. lokakuuta 2014

Long time no seeJoskus ajattelin, etten kovin herkästi unohtaisi blogia pariksi kuukaudeksi. Ei se nyt sitten loppujen lopuksi niin vaikeaa ollutkaan. Kameran muistikortillekin on enimmät kuvat tallentuneet viimeksi silloin, kun puiden lehdet olivat vielä vihreät ja hellettä +30.

Syyskuussa taidettiin olla joka viikonloppu jossain koirajutuissa. Käytiin ainakin useammat agilitykisat, joista kotiintuomisina Jäynälle pari nollaa (joista toisella irtosi sijoitus 2.) ja useammat hyllyt. Jäynän kanssa kisaaminen on hauskaa, vaikka se onkin ihan hirveä nipo. Jäynä ei ihan hirveästi anna ohjausvirheitä anteeksi, joten olen joutunut itsekin tsemppaamaan ihan eritavalla, kuin Aksun kanssa. Aksu on paljon suurpiirteisempi ohjattava jo ihan kaarteidensakin puolesta. Toisaalta Aksulla on juttuja, jotka se suorittaa lähes idioottivarmasti (esimerkiksi takaakierrot). Aksukin kävi parit kisat syyskuussa ja sai yhden nollan aikaiseksi. Sillä nollalla korkattiin toinen aukeama Aksun kisakirjassa. Huimaa!Syyskuussa kokeiltiin myös jotain uutta: rally-tokoa. Kaveri yllytti mukaan rallykokeeseen ja päätin sitten lähteä kokeilemaan hommaa Aksun kanssa. Koe oli Aksulle ensimmäinen, joten kisakirjan varmentamista varten piti vähän sietää tuomaria pelottavan mittatikun ja sirunlukijan kanssa. Lihapullien avulla siitäkin selvittiin ja Aksu unohti pelot samantien, kun mittatikku, sirunlukija ja tuomari olivat siirtyneet kohteliaan välimatkan päähän. Itse rata (kait sitä radaksi kutsutaan?) sujui kivasti. Aksun vire pysyi järkevänä ja alkukankeuden jälkeen se alkoi tsempata! Radan alkupuolella oli se kyltti, jolla koira siirtyy ohjaajan eteen istumaan ja seuraa siinä perässä, kun ohjaaja peruuttaa muutamia askeleita taaksepäin. Se on Aksun lempparitemppu ja se sai siitä selvästi intoa. Tuloksena ekasta kokeesta oli ihan selvä ykkönen ja sopivasti intoa lähteä rallykokeisiin toistekin!

Muista kuulumisista sen verran, että Jäynä kävi taannoin silmäpeilissä ja silmät olivat ihan terveet edelleen.

12 kommenttia:

 1. Jotenkin kuvittelin myös, ettei sitä kirjoittelua ihan niin vaan unohda, mutta nyt kun katson koska on viimeksi kirjoittanut jotain järkevää, alkaa se kahden kuukauden tauko olla aika lähellä totuutta. Tuntuu, että paljon olisi sanottavaa, mutta ei millään saa aikaiseksi.. :D

  Täälläkin on kovin pohdittu tuota rally-tokoa, sillä saisi kaiketi omaa kisajännitystä hieman pienemmäksi ja muutenkin itseään varmemmaksi.. ja madallettua kynnystä ilmoittaa Armas uudelleen tokokokeeseen.

  Peukut agilitylle (ja kisaamiselle ylipäätään), sekä Jäynän edelleen terveille silmille! :)

  VastaaPoista
 2. En ihmettele päivitystaukoa! Tai siis ainakin itselläni on ollut nyt silleen, että ei ole oikein innostanut kirjoitella, joten viimeaikaiset tekstit ovat ollaat tavallaan "pakkopullaa", etten vaan unohda viimeaikaisia tapahtumiamme. Joten eiköhän ole ihan luonnollista, että välillä ei vaan jaksa. Voi olla, että into kirjoittaa aktiivisesti palaa vielä jossain vaiheessa!

  Mutta tosiaan, meilläkin kiinnostaa rally-toko, ja olen miettinyt Fantan kanssa kisoihin osallistumista, mutta vielä ei ole osunut kohdalle sopivan lähellä olevia kisoja. Ehkä ensi vuonna?

  VastaaPoista
 3. Henna,
  Mulla vähän sama homma! Sanottavaa olisi kyllä ollut, mutta ei vain ole saanut aikaiseksi :D On sitten blogi jäänyt roikkumaan.

  Sitä koejännitystä ei taida saada pienemmäksi, kuin vain käymällä kokeissa! Ainakin itsellä oli hermot parhaiten tokokokeissa kasassa silloin, kun oli useampi koe kuukauden aikana :)

  Laura,
  Totta. Aina ei voi huvittaa!

  Rally-tokokokeita ei ihan hirveästi ole ja nekin vähät mitä on, tuntuvat täyttyvän alon osalta tosi vauhdilla! Olisi kiva Aksun kanssa päästä uudestaan vielä tänä vuonna, mutta saas nähdä onnistutaanko saamaan koepaikkaa ollenkaan :)

  VastaaPoista
 4. Joskus on vaan muuta tekemistä/ajateltavaa ja/tai blogi-inspis on hukassa, eipä sille tosiaan mitään voi :) Kunhan ei kokonaan lopeta kirjoittelua niin kaikki on ok! :D Hyvä että teille kuuluu hyvää.

  VastaaPoista
 5. Eipä sitä itsekään ole paljon tullut kirjoiteltua. Tosin minulla se ongelma on ollut lähinnä se, että tuntuu ettei ole mitään sanottavaa. :D Tai ei tavallisesta arjesta jaksa lörpötellä mitään turhaa ja kisoissakaan ei pyöritä joka viikonloppu. Olen nyt ajatellut, että kirjoitan blogia silloin kun huvittaa ja kun on oikeaa asiaa. Blogitekstien loputon vääntäminen on vain niin turhauttavaa. :/

  VastaaPoista
 6. Sarita,
  Se on se muu kiire, kun saa helposti bloggailunkin tuntumaan pakkopullalta! :)

  Milena,
  Se tekstien vääntäminen on kyllä toisinaan hirveän tuskastuttavaa! Hyvä, jos kuitenkin sinäkin aiot vielä jatkaa, etkä lopeta! Teidän blogi on yksi suosikkejani :)

  VastaaPoista
 7. Ihana nimi sun blogilla! Kisakirjan toinen aukeama, se tais jäädä muutamasta vajaaks edellisen koiran kanssa, vois ottaa uuden tyypin kans agilityuramme tavotteeks. ennen ei lopeteta kun sinne ollaan päästy :D

  VastaaPoista
 8. Sofia,
  Kiitos! :) Kisakirjan toinen aukeama on oikein hyvä tavoite! :)

  VastaaPoista
 9. Akselille vielä tätäkin kautta isot onnittelut hyväksytystä rally-tuloksesta!

  VastaaPoista
 10. Päivitys on itselänikin jäänyt, siihen on tosi ihan hyvä syy. Kenestä sitä päivittää, kun ei ole juuri kotona nyt koiraa. Mutta onneksi siihen on tulossa muutos!

  VastaaPoista
 11. Kiitos, Mio :)

  Kati,
  Mikäs pentu sulle tulee? :)

  VastaaPoista
 12. Ei kukaan, Ouluun on tosin yksi uros tulossa (muut näillä näkyvin ruotsiin).
  Tahdon nyt keskittyä Gittaan ja tahkoa tuloksia, ainakin tokopuolella.

  VastaaPoista