lauantai 3. tammikuuta 2015

Menneiden kaivelua ja tulevan suunnittelua

Vuosi 2014 meni nopeasti ja 2015 on täällä jo. Päivitän nopeasti tavoitekatsauksen ennen kuin lähden vuoden ensimmäisiin agikisoihin Jänskin kanssa.Vuoden 2014 tavoitteet
Jäynän kanssa tavoitteena on nyt sitten se tokovalioituminen ja agipuolella koitetaan saada aikaiseksi nollia kisoista. Muuten sitten tehdään fiilispohjalta hommia ja sen mukaan, kun aika riittää!
Tokon osalta tavoitteet täyttyivät jo oikeastaan alkuvuodesta. Jäynä sai viimeisen EVL1-tuloksen helmikuussa ja pakkokakkonen näyttelyistä tuli toukokuussa. Tokoilu onkin sittemmin jäänyt, hups. Ei ollut tarkoitus sitä täysin unohtaa, mutta toisaalta nyt on ollut kiva keskittyä agiin. Agikisoista saatiin pari nollaa, tarkemmin sanottuna nollia tuli kuusi kappaletta kaikkiaan 35 startista. Hyllyjä tuli senkin edestä. Voisi sanoa, että olemme tässä vaiheessa aika hyllyvarmoja. Yksi nollista oli hyppyserti.
Aksun kanssa ei liiemmin ole tavoitteita ensi vuodelle. Toki ne hyppysertit olisi kivoja saada, mutta niitä ei lähdetä mitenkään järin tosissamme tavoittelemaan.
Onneksi Aksun kanssa ei suuria tavoitteita ollut. Aksu starttasi vuoden aikana peräti 12 kertaa. Nollavarmuudesta ei voida Aksunkaan kohdalla puhua, sillä vähäisestä starteista vain kolme tuotti nollan. Vähäiset starttimäärät johtuivat sairasteluista. En ole ihan varma oltiinko vielä alkuvuodesta kennelyskäkaranteenissa, mutta ainakin myöhemmin keväällä Aksulla oli tassu rikki, syksyllä sillä oli tassu rikki (taas), vatsatauti ja sitten se alkoikin jo oireilla niskaansa.

Vuosi 2015? 

Koska Jäynän kanssa on keskitytty viime syksystä asti lähinnä agiin, niin keskitytään siihen sitten kunnolla vuonna 2015. Tavoitellaan kontaktivarmuutta ja sen myötä myös nollavarmuutta. Kontaktit on meidän suurin kompastuskivi. Hyppyserti olisi kiva saada. Agisertiä ei viitsi tavoitteeksi listata, koska kontaktivarmuuden tavoittelussakin voi mennä helposti koko vuosi. Heh.

Jälkeä voitaisiin pyrkiä ajamaan vähän useammin, kuin vain pari kertaa ja vetolenkit juosten/pyörällä myös vakituisesti ohjelmistoon kelien niin salliessa. Jäynä on ihan hulluna vetohommiin.

Jäynä voisi lähteä testaamaan rallya myös ja tavoitteeksi laitetaan RTK1.

Aksun tavoitteena on viettää kivutonta elämää ja mahdollisesti jatkaa rally-tokoilua. Mikäli (!) päästään rally-tokon pariin, niin siellä on tavoitteena RTK1. Agilityt saattavat olla taaksejäänyttä elämää, joten sen lajin parissa ei ole enää yhtään mitään tavoitteita.

Minä toivon oppivani etenemään radalla paremmin.

6 kommenttia:

 1. Kyllä Jäynän tasoinen tokoeläin saa helposti rallyssa tuon koularin! Sinne vain kisoihin! :) Samoin Aksun kanssa! Kannattaa vain ehkä tutustua sen kanssa ensin kyltteihin ym. ettei mitään outoa tulle sille vastaan.

  VastaaPoista
 2. Aksun kanssa ollaan kerran käytykin rallykokeessa! Sai sellaisen hyväksytyn tuloksen siitä huolimatta, että minä torpedoin vähän pisteitä kämmäilemällä :D Pitäis vissiin ne säännöt lukea tarkemmin, että tietäisi itse mitä kannattaa (ja mitä ei todellakaan kannata) tehdä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tunnen muutamia toko ihmisiä, jotka tosiaan muuten tekevät oikein nättiä rataa, mutta rallyssahan tulee niitä -10 väärin suoritetusta liikkeestä (ja sellaiseksi lasketaan jos esim ohjaaja pysähtyy, kun ei pitäisi tai koira istuu vaikka kahdesti korjatessaan asentoaan). Kannattaa siis kerrata myös ne uusimissäännöt :) Näin jonkun aikaa sitten rally-tokon yhdistyksen sivuilla listausta virheistä eli mikä on vielä virhe ja mikä ns. hylätty liike.

   Poista
  2. Aksun kanssa -10 pistettä meni jossain liikkeessä siksi, että käskin sen liian nopeasti maahan. Olisi pitänyt ilmeisesti laskea ääneti kahteen ja sitten vasta käskyttää maahan :D Muuten meni ihan tosi hyvin ja laji oli Aksulle sopivaa puuhaa, kun kokoajan saa kehua ja ei tartte tehdä tehtäviä mitenkään vauhdilla. Jäynässä on vähän hössöttäjän vikaa välillä :D

   Poista
 3. Mekin ollaan suuniteltu laajentavamme harrastuspiiriä myös rallyyn.. Armaksen kanssa lähinnä nyt ensin. :)

  Ja täytyy Jäynän päästä kisaamaan tokossa viimeistään siinä vaiheessa kun säännöt muuttuu, EVL ei vaikuttanut olevan mikään "helppo nakki", tosin oli säännöt uudet tai vanhat niin mun mielestä se ei ole ollut sitä koskaan 😃

  VastaaPoista
 4. Tokosuunnitelmia meillä ei oikein ole tälle vuodelle! Ei olla tokoiltukaan ikuisuuksiin. :D Kaikkeen ei aika riitä ja tänä vuonna pääpaino on tuossa agissa. Ne tokon uudet säännöt oli kyllä aika jännät :D

  VastaaPoista