keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Ja ulkona kesäyö

Kesässä parasta on pitkät valoisat illat! Tuntuu, kuin päivä olisi pari tuntia pidempi. Etenkin näitä valoisia ja lämpimiä iltoja kaipaa sitten talvella, kun tarpoo pimeänä iltana loskan keskellä iltalenkkiä.Ehdin viettää jo ensimmäisen lomaviikkoni. Ei tehty mitään erityistä, kunhan rentouduttiin. Jäynä tosin pääsi kertaalleen jälkimetsään ja ajoi ensimmäistä kertaa vieraan (muun kuin minun tai mieheni) talloman jäljen. Nosti jäljen hyvin janalta ja kepeistä nousi 5/6.Tällä hetkellä vietetään kuitenkin taukoa kaikesta. Jäynä onnistui hajottamaan molemmista etujaloista isot anturat. Lähdettiin tossukaupoille viime lauantaina heti kauppojen auettua ja ostettiin Jäynälle omat töppöset. Kalliit kuin mitkä, mutta meidän käytöllä kestänevät vuosikausia (jos eivät häviä). Aksullehan ostettiin viime vuonna neopreenitossut, kun sillä oli tassut jatkuvasti rikki, mutta koska Aksu on noin kaksi kertaa Jäynää isompi, ei sen tossuista ollut Jäynälle juurikaan iloa.

Anturat alkavat olla tosi hyvät jo, mutta tossut on toistaiseksi käytössä. Jäynällä on aika riehakas tapa liikkua ja mieluummin pidän sillä tossuja joitakin ylimääräisiä päiviä, kuin otan sen riskin, että anturat aukeavat heti uudestaan. Aksun anturahaava oli viime kesänä tosi viheliäinen ja ei meinannut millään umpeutua. Haluaisin, että tällä kertaa päästäisiin helpommalla.

6 kommenttia:

 1. Kokeile kaupan liivatejauhoa avuksi, jos tassut ovat huonot kestämään kesärevittelyä.

  https://youtu.be/TzrUKe7VpmE?t=2h8m51s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normaalisti tassut kestävät kyllä, nyt kun ovat vasta umpeutumassa, en uskalla kokeilla. Kiitos linkistä! Harmi, etten tuosta tiennyt pikkukoirien aikaan. Niistä toinen olisi varmaan hyötynyt liivatejauhosta!

   Poista
 2. Lomalla kuuluukin ottaa rennosti ja tauko tekee välillä tosi hyvää! :)

  Voi Jäynä ressukkaa, toivottavasti tassut paranevat pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomalla kyllä parasta taitaakin olla se, kun ei ole pakko tehdä mitään :D

   Poista
 3. Pikaista paranemista Jäynälle!

  On tämäkin yksi kesä! Pari hassua päivää ollut, että pärjää t-paidalla. Kesäkentälle ei ole menemistä, jos ei ole offia mukana, muutama pikkukaveri varmasti inisemässä korvaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäynän tassut ovat jälleen ehjät :) Ollaan tää viikko menty jo ilman tossuja.

   Meillä oli tuossa jo jonkun aikaa ihan kesäistä, mutta sitten se kylmeni. Tänään on taas ollut +15 ja sateista. Tuntuu hetkittäin melko syksyiseltäkin.

   Poista