sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Juuri oikeanlainen hihnaAksun nahkahihna täytti keväällä ainakin viisi vuotta. Sehän ei sinänsä ole nahkahihnalle ikä eikä mikään (meillä on paaaaaljon vanhempiakin nahkahihnoja, Hannille alunperin ostettuja), mutta Aksu tykkää repiä nahkahihnaa ja jossain vaiheessa se oli ainoa palkka, jota se ei pelännyt. Hihnaa on siis todellakin revitty, se on täynnä pieniä koloja/naarmuja ja aina toisinaan nypin siitä lenkillä pieniä nahkarepaleita irti.

Kolhittu hihna ei ole vielä päässyt kuitenkaan lopullisesti eläkkeelle, koska hihna on kuitenkin periaatteessa ehjä (vaikkakin aika ruma). Ostin kyllä viime vuonna jo messarista uuden nahkahihnan, mutta sen lukko on ollut alusta asti niin epäluotettava, etten ole uskaltanut hihnaa käyttää Aksulla. Se hihna palvelee Jäynän agihihnana ja sitä on revitty Jäynän kanssa ihan surutta.Olen aika kranttu hihnojen suhteen. Nahan pitää olla juuri oikeantuntuinen (ei liian kova, eikä toisaalta aivan liian pehmeäkään). Grippihihnojakin ostaessani huomasin niissä olevan pehmeyden suhteen eroja myös, joten helpolla ei näemmä pääse kangashihnojenkaan kanssa. Grippihihnoissa tietysti on vielä sekin, että väreissä on valinnanvaraa. Seisoin ekoja grippejä ostaessani varmaan iäisyyden myyntikojun vieressä miettimässä Jäynälle hyvää väriä, joka sopii Aksun sinisen hihnan pariksi. Aksulle nyt ei (minun mielestäni) muut värit sovi, kuin musta, valkoinen ja sininen, joten sen kohdalla värin valitseminen oli helppoa.

Toivottavasti en ole ainoa, joka tekee jostain näin simppelistä asiasta niin monimutkaisen. Toisaalta hihnan tarkka valikointi on perusteltua, sillä onhan hihnat käytössä monta kertaa joka päivä!

ps. Jäynä tarvitsi tossuja vain viikon. Sen anturat parantuivat tosi nopeasti ja kestävät normaalia menoa taas.

14 kommenttia:

 1. Et ole ainoa! Omilla koirilla on noin 256 tarviketta/koira ja iso osa pantoja & hihnoja. Mutta siitä huolimatta päädyn lenkeillä lähes aina samoihin. Muutos tulee, jos lähdemme tekemään jotain erikoisempaa - juoksemaan, saareen, harrastuksiin tms. Mutta silloinkin tulevat ne tietyt hihnat yleensä mukaan. Ihan vain varmuuden vuoksi. Nykyään en osta uusia vermeitä niin helposti. Kai sitä on jotenkin huomannut, ettei tule käytettyä kuitenkaan. :D (Tämähän oli selkeä kommentti...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kuulostaa tutulta! :D Meillä on myös ihan hirveästi varusteita koirille ja aina otan käyttöön ne samat sitten kuitenkin! Minäkään en enää osta kamalasti uusia tarvikkeita, jos en ole ihan varma, että siitä uudesta on "lempparitarvikkeeksi". Outoa on tietysti sekin, että en meinaa raaskia myydä niitä tarpeettomina lojuvia, koska eihän sitä tiedä, jos niitä vaikka sittenkin ehkä kenties joskus tarttee :D

   Poista
 2. Grippihihnat on ihan parhaita! Meidän nahkahihnatkin väistyivät niiden tieltä muutama vuosi sitten. :) Meillä käytössä ne käsilenkittömät, olen vain solminut päihin solmut. Grippihihnoissa on tosiaankin ihanasti valinnan varaa väreissä! Olen myös aika tarkka koirien tarvikkeiden väreistä. Pitää sopia yhteen ja kyseiselle koiralle. ;) Ennalla on oranssi hihna ja Lunalla/Oikulla violetti. Luna tosin käyttää grippihihnaansa ainoastaan kotona käydessään, muuten sillä käytetään iänikuista nahkahihnaa. Sen grippihihna on periytynyt täten Oikulle! Ennan oranssi hihna alkaa tosin muutaman vuoden käytön jälkeen olemaan hieman haalistunut (oman osansa varmasti tosin tuo, kun hihna pyörii vepetreenienkin aikana ties millaisessa mudassa ihan märkänä... Pitäisi ehkä pestä!) ja sille täytyy varmaan jossain välissä hommata hieman kirkkaampi. :)

  Noiden hihnojen väritkin kuulemma hieman vaihtelee erien mukaan, joten täytyy napata hihna mukaan sitten, kun löytyy sopivan sävyinen! Viimeksi D&C Dogsportilla käydessä siellä oli turhan puhtaan oransseja omaan makuun. Tarkkaa. ;) Kaveri löysi omalle aussielleen muuten samalla reissulla ihan sairaan makeen värisen grippihihnan: turkoosin! Sellaisen oikeasti turkoosin! Sellaisia en olekaan aiemmin tai muualla nähnytkään ja oli ainoaa laatuaankin siinä laarissa.

  Aksulle kyllä sopii ehdottomasti sininen! :) Jäynälle taas sopisi useampikin väri! Jotenkin sitä itsekin mieltyy tiettyihin väreihin. Oikullekin sopisi vaikka ja mikä, mutta itse tykkään käyttää eniten sillä oranssia/violettia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se värin valinta ON tarkkaa :D Pitää olla just tiettyä sävyä. Tuossa kuvassa olevat gripit on jo hihnojen hautausmailla. Aksun vaaleansininen haalistui entisestään ja Jäynä söi omansa poikki yksissä agikisoissa. Nyt niillä on paljon tummemmat ne värit ja Aksun grippihihna on vähän enempi turkoosin sävyinen. :)

   Oikulle kyllä sopisi varmasti monikin väri. Se hyvä puoli mustassa koirassa on, että kaikki värit sopii! :D Ennalle oranssi on täydellinen. Jäynällekin menisi tosiaan moni muukin väri, mutta kun haluan, että ne sopii Aksun sinisen hihnan kanssa ja ihan kaikki ei näytä hyvältä yhdessä (joo, on vähän liiankin tarkkaa välillä :D). Vaikka useinhan niihin värivalintoihin vaikuttaa paljon sekin, mitkä on niitä omia suosikkivärejä.

   Grippihihnat kannattaa pestä! Ainakin omat hihnat on varovaisesta pesusta selvinneet ihan hengissä ja värit kirkastuneet :) Olen pessyt ne pari kertaa pesupussissa samalla, kun koneessa on pyörinyt jotain muutakin koirakamaa.

   Poista
 3. Onhan se oikeanlaisen hihnan valitsemnen tarkkaa ja tärkeää! :)

  Pepillä on kans ~3v vanha musta nahkahihna, hyvässä kunnossa on ja musta tuntuu että se tulee olemaan käytössä vielä kauan. On kastunut monta kertaa jne., mutta aina se on palautunut entiseen loistoonsa :D

  Epäluotettavasta lukosta tuli mieleen: joskus ostin jonkun halvan feikkinahkahihnan ja samana iltana laitoin sen Pepille. Oltiin eteisessä lähdössä ulos, kun yhtäkkiä se lukko irtosi kokonaan hihnasta! :D Hihna vaan lunkisti tippui maahan ja lukko oli jäi koiran pantaan hengailemaan. Se oli siis erittäin laadukas tuote se...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nahkahihnat kyllä kestää, jos on laadukkaita! :)

   Ja voi apua tuota feikkinahkahihnaa :D Onneksi se meni sitten rikki kuitenkin eteisessä, eikä lenkillä jossain huonossa tilanteessa. Toivottavasti ei ollut kamalan kallis hihna!

   Poista
 4. Heh, minä taas olen sellainen, etten jaksa paljon välittää väreistä ja otan yleensä sen ensimmäisen vastaan tulleen tuotteen. :D Muutenkaan en osta koirille nykyään enää mitään uutta (en edes muista milloin olisin viimeksi ostanut jonkun tavaran eläinkaupasta). Eivätkä ne kai mitään tarvitsekaan, paitsi ehkä Rilla ne valjaat. Kunnollisia valjaita on kyllä vaan harmillisen vaikea löytää jos vertaa pantoihin/hihnoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla säästyy ainakin paljon rahaa, kun et shoppaile turhia koirille! :D Ite en viitsi edes laskea paljonko koirien hihnoihin ja pantoihin on mennyt rahaa. Valjaat on ihan tosi hankalat löytää! Monet on siellä eläinkaupassa sovitettaessa ihan ok, mutta sitten käytössä huomaa niiden puutteet :/

   Poista
 5. Mun on kans niiin vaikea valita jos uutta lähden ostamaan! Olen tosin tullut niin pihiksi, että hankin vasta tarpeeseen ja silloinkin jahkaan ja jahkaan ikuisuuden, ennen kuin raaskin ostaa. Puhumattakaan sitten sen sopivan valitsemisesta... Nyt tosin muutaman hihnan olen saanut ilmaiseksi käytettynä, niin olen välttynyt kaikilta ongelmilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin kätevää, jos saa jostain käytettynä tarvikkeita! Kun niihin ei ole laittanut niin paljon rahaa (jos ollenkaan), niin ne on jo lähtökohtaisesti erinomaisia sijoituksia :D Kaupasta uutena ostaessa täytyy olla tarkempi, ettei tule ihan sekundaa ostettua :D

   Poista
 6. Minä olen siirtynyt mahdollisimman halpoihin kangashihnoihin. Ajattelen, että turha siitä hihnasta on paljoa maksaa, kun kohta se on kuitenkin rikki (hihnalla leikkiminen on Hukankin mielipuuhaa). Mutta onkohan taktiikkani väärä, kestäisikö laadukas hihna kauemmin ja olisi siten kannattavampi ostos? Meillä menee yleensä ensimmäiseksi rikki se metallilukko, kun Hukka ravistelee hihnaa ja lukko osuu maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin meillä laadukkaat hihnat on kestäneet ikuisuuksia huonosta kohtelusta huolimatta :) Kannattaa ainakin kokeilla, jos laatuhihna kestäisi myös Hukan käsittelyä. Lukko on Aksunkin hihnassa osunut useita kertoja maahan, mutta rikki se ei ole mennyt. Siihen on kyllä ilmestynyt hieman ruostetta. Epäilen merivettä aiheuttajaksi, Aksu on vienyt hihnansa toisinaan myös uimaan.

   Poista
 7. Hyvä nahkahihna tosiaan kestää, kestää ja kestää. Taavilla on pennusta saakka ollut yksi nahkatalutin, tosin muistaakseni jostain halpahallista hankittu, mutta se on kestänyt vuosia hyväkuntoisena. Eihän se niin pienellä koiralla hirveälle rasitukselle ole joutunut, mutta kuitenkin. Joku koira järsi siitä joskus lukon irti - kiekka suutarilla, ja remmi pelittää taas. Nahkavarusteet on perinteisesti tämmöstä sorttia, joista voi aina vuosien kuluttua kertoa oikeaa elämäntarinaa, ja mitä se ja se nahkaremmi on vuosien saatossa kokenut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, nahkavarusteille muodostuu lopulta tarina kerrottavakseen. Niihin jättää aika ja koetut asiat tavallaan vähän viehättävälläkin tavalla jälkensä. :) Toisaalta sitten laadukas ja hyvin kohdeltu nahkavaruste saattaa vielä vuosikausienkin jälkeen näyttää ihan uudelta :)

   Poista