torstai 20. elokuuta 2015

ASCA agilitya

Viime viikonloppuna koitti se aika vuodesta, kun päästiin nauttimaan asca-agilitysta! Osallistuimme tapahtumaan Remyn ja Jäynän kanssa perjantaina ja sunnuntaina.ASCA (Australian Shepherd Club of America) on australianpaimenkoirien rotujärjestö Amerikan puolella. Suomeen on perustettu joitakin vuosia sitten FINASC, joka on sittemmin järjestänyt ASCAn alaisia agilitykilpailuita.

Säännöissä on paljon yhtäläisyyksiä meidän normikisojen kanssa, mutta joitain poikkeuksia löytyy. Hylätyksi voi tulla esimerkiksi silloin, jos koira poistuu kehästä vapaana tai jos se palkataan alle 3,1 metrin etäisyydellä kehän laidasta. Toisaalta sitten ylösmenokontakteja ei näissä kisoissa tunneta eli ylösmenosta ei voi saada vitosta. Etenkin pitkälaukkaisen maksin kanssa ihan reilua. Vaarallisesta kontaktiesteen suorituksesta tulee virheitä, joten mihinkään hurjan näköisiin kontaktiesteiden suorituksiin ei ole varaa, jos mielii saada hyväksytyn tuloksen. Alasmenokontaktit on näissäkin säännöissä olemassa, joten Jäynän agiradat kaatuivat yleensä aan alastulon yli loikkaamiseen.Jäynä ja Remy tehtailivat molemmat jokusen nollan ja keräilivät uudet tittelit. ASCAn agilityssa tittelin saa merkiksi suoritetusta luokasta. Tasoluokkia on kolme: novice, open & elite. Hyppärit ja agiradat ovat omat sarjansa ja koira voi olla hyppäreillä eliitissä samalla, kun se on vasta noviisissa agiradoilla. Jäynä on osallistunut kisoihin ekan kerran vuosi sitten ja sillä oli jokunen tulos jo ennestään. Tänä vuonna se nousi hyppäreillä eliittiin (siitä nimen perään merkintä JS-O) ja agissa avoimeen (josta merkintä RS-N). Perjantaina Jäynä oli myös päivän paras koira ja se palkittiin High in Trial -ruusukkeella (kuvassa tuo keskimmäinen Jäynän kaulassa).

Tunnelma kisoissa oli rento ja siellä oli mukavaa viettää päivää. Säätkin suosivat, joten viikonloppu oli senkin puolesta oikein onnistunut!

2 kommenttia:

  1. IGsta tuon kuvan bongattuani kaipasinkin jotain vähän syventävää tarinaa ASCA-agilityn takaa, täällähän se olikin. Onnea Jäynä ja Remy! Olispa hauskaa, jos omillakin roduilla olisi vastaavia erikoiskisoja :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos onnitteluista! :) Nää tällaiset vähän erikoiset tapahtumat on hauskimpia!

    VastaaPoista