keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Se vaatii rakkautta, hulluutta, draivia

Jostain syystä frisbeekisat on jääneet täysin huomiotta täällä blogin puolella, vaikka Jäynä osallistui tänä vuonna kaksiin frisbeekisoihin! Molemmissa kisoissa sillä on ollut heittäjänä mieheni ja itse olen ollut kisoissa mukana vain huoltojoukkojen ominaisuudessa.


Jäynä frisbeekisoissa. Kuva: Ile Könönen

Kesäkuussa kisat pidettiin samaan aikaan, kun Turussa oli Turku Airshow. Taivaalla jyristeli vähän väliä jos jonkinlaista konetta ja melu oli kyllä sen mukainen! Päivä meni nopeasti frisbeesuorituksia ja lentokoneita katsellessa. Jäynä ei melusta ollut moksiskaan.

Kisat menivät mukavasti Jäynän osalta. Ensimmäisillä kierroksilla olin kentän laidalla ja haaveilin ottavani hienoja frisbeekuvia Jäynästä. Haaveeksi se jäikin, sillä Jäynän palautukset hidastuivat, kun se katseli ohimennen minun perääni. Ei riitä, että koira juoksee frisbeen perään lujaa ja nappaa sen ilmasta kiinni; sen pitäisi vielä palauttaakin se mahdollisimman nopeasti, jotta aikaa ei menisi hukkaan ja heittoja ehtisi tehdä useamman.

Turussa oli monta eri peliä, enkä enää edes muista kaikkien nimiä. Bottleneck-nimisessä pelissä Jäynä oli kuitenkin ohjaajansa kanssa toka. Pituusheittokin sujui ihan kivasti ja siinä Jäynä ohjaajinen oli kolmas.Helsingin kisoissa Jäynän kanssa osallistuttiin jälleen pituusheittoon ja toss and fetch prohon. Aamu alkoi tosi lupaavasti ukkosella ja kaatosateella, mutta kisapäivän edetessä sää muuttui ihan päinvastaiseksi! Jossain vaiheessa paistoi aurinko ja oli niin lämmin. Iltaa kohden alkoi pelloilta nousta sumu ja tuli selvästi viileämpää.

Päivän ensimmäinen peli oli Toss and Fetch. Toss and fetchissä kisa-alue on jaettu eriarvoisiin sektoreihin. Taaimmat on kaikkein arvokkaimmat ja niistä siis saa eniten pisteitä. Lisäpisteitä tulee, jos koira nappaa frisbeen kaikki neljä tassua ilmassa tai jos se sattuu ottamaan kopin erityisellä bonusalueella. Suoritusaikaa on 90 sekuntia ja heittoja saa tehdä niin monta, kuin ehtii. Kuitenkin vain viisi parasta heittoa lasketaan.

Toss and Fetchin Jäynä voitti! Sillä oli etenkin ensimmäisellä kierroksella virtaa ihan älyttömästi, mikä näkyi hyppyjen korkeudessa. Jäynä haluaa aina hypätä frisbeen kiinni ja mitä enemmän sillä on virtaa, sitä korkeammalta se loikkaa frisbeen kiinni. Pituusheitossa ei tällä kertaa tullut ihan parasta onnistumista, vaikkei sekään missään nimessä huonosti mennyt.

Tämän kesän frisbeekisat olivatkin tässä, mutta huvikseen kiekkoja heitetään varmasti vielä tässä syksyn aikana. Jäynällä on rakkautta, sopivasti hulluutta ja yllinkyllin draivia tähän hommaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti