keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Ensimmäinen avoimen rallykoeKäytiin Jäynän kanssa viikonloppuna ekaa kertaa rally-tokoilemassa avoimen kokeessa ja tuloksena oli 98 pistettä ja luokkavoitto.

Ennen rataantutustumista katsoin epähuomiossa jonkun ylemmän luokan ratapiirrosta ja ehdin jo ahdistua, kun tajusin, ettei me olla mitään valkovuokkoja(!?) harjoiteltu.  Onneksi sitä ei nyt tähän hätään sitten tarvinnutkaan osata. Avoimen radassa jännitti eniten kyltti numero 53, jolla siis koirakko pysähtyy ensin perusasentoon kyltille, koira ohjataan seisomaan ja ohjaaja kiertää koiran ympäri pysähtyen vielä lopuksi sen viereen. Tätä on treenattu aika paljon. Alkuun Jäynä teki aina ihan hirveän pompun ylöspäin, kun pyysin sitä seisomaan. Sen jälkeen se herkästi ennakoi perusasentoa, koska tokokoiralla ei oikeastaan ole tilannetta, jossa sen kuuluisi seistä ohjaajan sivulla (jäävissäkin se kuvio on niin erilainen). Nyt testattiin tätä siis ekaa kertaa koetilanteessa ja toimi ihan tosi hyvin! Jäynä nousi seisomaan ripeästi ja ilman mitään hehtaaripomppuja.

Jännitys ei helpottanut radalla oikein ollenkaan. Varsinkaan siinä vaiheessa, kun jäynä kurotteli nuuskimaan seitsemättä kylttiä ja ei tuntunut hetkellisesti olevan oikein hallinnassani. Sen jälkeen oli kyllä hyvin töissä ja loppurata tuntui itsestäkin hyvältä. Muistin sentäs kytkeä koiran ennen kuin poistuin kehästä. Rataantutustumisessa treenasin joka kerta myös koiran kytkemistä, koska pelkäsin niin kauheasti unohtavani sen.

2 kommenttia: