keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Sitä sun tätä


Kuvanmukaiset talviset lenkkimaisemat sulavat hyvää vauhtia ja toissapäivänä löysin jo metsästä hyvin sulaneen laajemman laikun, jossa pystyttiin treenaamaan esineruutua! En ollut ollenkaan varautunut esineruutuiluun, mutta onneksi taskusta löytyi naksutin esineen virkaa toimittamaan (koska siis pakkohan se sulanut metsäpläntti oli hyödyntää!). Toki taskussa oli kotiavaimetkin, mutta kaverille sattuneen avainten esineruutuun katoamisen jälkeen en ole edes harkinnut avainten käyttöä tässä tarkoituksessa  Sekä Jäynällä että Vimmalla oli homma kuitenkin hyvin muistissa viime vuodelta ja naksutin löytyi nopeasti ja varmasti.


Vaikka olenkin ennen kaikkea kesän fani, niin talvessa on tietysti puolensakin. Vetolenkit on jotenkin erityisen hauskoja talvisin. Vimmakin sai taannoin omat valjaat ja on päässyt muutamalle lenkille perehtymään vetohommiin. Jäynän parina homma sujuu erinomaisen hyvin, eikä kumpaakaan tarvitse erityisesti kannustaa juoksemaan, sillä molemmat juoksevat ja kiskovat ihan intona.

Agitreeneissä ei myöskään ole vauhtia puuttunut. Jäynän kanssa on tehty irtoamistreeniä ja kasvatettu varmuutta mm. putkiin irtoamisissa ja kepittelyssä. Treeni on selvästi tuottanut tulosta, sillä viimeksi kisakirjaan kirjattiin hyppärinolla ja sillä sijoituttiin vieläpä kolmanneksi. Se fiilis, kun koira lähtee käskystä itsenäisesti ja varmasti hakemaan keppien aloitusta, on ihan mahtava! Etenkin, kun meillä ne kepit levisi käsiin jossain vaiheessa ja tämän osaamisen eteen on tehty töitä! Jatketaan kuitenkin harjoittelua, sillä mitenkään täydellisiä ei tässä hommassa vielä olla. Oikeastaan välillä vähän huvittaa, miten samankaltaisia pentutreenejä Jäynän ja Vimman kanssa tehdään!  No, perusteiden kertaaminen (tai niiden rakentaminen alusta alkaen huolella) ei ole huono juttu.

2 kommenttia:

  1. Mua alkoi ensin naurattaa se, miten innoissani olin kun huomasin teiltä tulleen uuden postauksen ja sen jälkeen se, miten tutulta tuo "pakkotreenaus" kuulosti :D mä oon lenkeillä mm. irrotellut takkien vetoketjujen vedinten naruja, että saan tarkkuuteen sopivan esineen...

    VastaaPoista
  2. Hahaha :D En muuten ole edes tajunnut, että vetoketjuista voisi ottaa ne narut. Kiitos vinkistä :D Koska etenkin näin keväällä on vain PAKKO treenata, jos löytää riittävän sulan metsäpläntin :D

    VastaaPoista