lauantai 21. huhtikuuta 2018

Rallya rallya

Viime aikoina ollaan tehty rallya enemmän kuin koko talvena! Lumien sulettua rally on niin helposti treenattavissa omalla pihalla. Toki sitä voi tehdä vaikka olkkarissakin, mutta on se silti hauskempaa tehdä eri kylttien yhdistelmiä pihalla, missä on enempi tilaakin liikkua.Jäynän kanssa on vihdoin hiottu oikealla seuruu niin valmiiksi, että pari viikkoa sitten uskaltauduttiin kokeeseen asti testailemaan osaamista. Jännitän rallya ihan kamalasti, enkä oikein edes tiedä miksi. Minusta tulee ihan kamala säheltäjä kehässä. Ja aivan kuin voittajan korkkaamisessa Jäynän kanssa ei olisi ollut riittävästi, ilmoitin Vimman samaan kokeeseen ekaa kertaa alokkaaseen. Vipu on käynyt vain agilitykisoissa, joten mitään käsitystä minulla ei ollut siitä kuinka se suhtautuisi hermoraunio-ohjaajaan tottelevaisuuslajissa (mikä tietysti ei ainakaan helpottanut jännittämistäni).

Molemmat koirat suoriutuivat kuitenkin ohjaajasta huolimatta hyvin ja saivat hyväksytyt tulokset. Jäynälle voittajasta just tasan hyväksytyn verran pisteitä (70) ja kolmas sija, joten saatiin pieni palkintokassikin kotiin viemisinä. Vimmakin ahkeroi alokkaasta 92 pistettä mikä oli paljon paremmin, kuin alunperin ennakoin! Vipu kuumuu toisinaan seuruusta ihan hirveästi ja hommahan sitten leviää herkästi. Ohjaajavirheitä oli kyllä taas kirjattu lappuihin ihan liikaa. Jäynän kanssa aiheutin yhden kympin virheenkin. Näistä täytyy pyrkiä eroon!Tänä viikonloppuna osallistuimme sitten Jäynän kanssa rallytokokoulutukseen! Koulutusta edelsi luento VOI/MES-kylteistä ja täytyy sanoa, että se oli kyllä hurjan hyödyllinen! Nyt kyltit tuntuvat paljon tutummilta ja saatiin paljon vinkkejä suorittamisiin. Käytännön osuudessa pyysin kommentteja meidän täyskäännöksistä ja kukkasista, sillä en ollut varma teemmekö ne hyvin vai olenko itse liian hidas, kun Jäynä tekee käännökset niin kauhean sähäkästi. Oli kiva kuulla, ettei käännöksissä ollut mitään moitittavaa! Ei siis tarvitse enää miettiä onko ne hyvät vai ei. Tästä on kiva jatkaa treenejä!

2 kommenttia:

  1. Onnea tuloksista! Siis tollainen luento VOI-MES- jutuista on varmasti ollut ihan mahtava! Siellä on jo vaikka mitä koukeroita, joita mä en vaan hiffaa, ja yritän niitä tihrustella Youtubevideoilta siltikään ymmärtämättä, mitä ihmettä niissä kiemuroissa tapahtuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luento on kyllä hyvä! Ja rallyssa kamalasti sääntöjä, jotka vaikuttaa siltä, että ne pitää vain tietää :D

      Poista