TK1 RTK1 Patchcoat Saskatchewan GV-N, "AKSEL"

"On vaikea olla rohkea", sanoi Nasu vähän niiskuttaen,
"kun on vain Hyvin Pieni Eläin"




Australianpaimenkoira, uros
s. 31.12.2008
noin 59cm/24kg

AgilityTokoRally-tokoNäyttelyt Luonnetesti
SERT-H x 1TK1RTK1NUO-EH 27+++, hylätty (Lue lisää täältä)

Aksel KoiraNetissä

Aksel on pehmeä, ääniarka, vahtiviettinen ja kookas aussieuros. Harrastuksissa Aksun toiminta-alue on varsin kapea, sillä liian matalassa vireessä se saattaa alkaa nähdä mörköjä siellä sun täällä ja toisaalta sitten liian korkeassa vireessä keskittyminen on mahdotonta. Optimivireeseen sattuessaan kuuliainen ja nopeasti ohjautuva agilitykoira.

Syksyllä 2014 Aksun kaularangassa todettiin nikamamuutos, jonka takia Aksu jätti agilityn aktiivisen treenaamisen samantien. Aksu on agin jättämisen jälkeen treenannut satunnaisesti rally-tokoa ja mielenvirkistykseksi myös esineruutua ja pk-jälkeä.

Aksu kuvattiin vuonna 2010 tuloksin A/A, ja 0/0. Myös selkä on kuvattu terveeksi 8/2010. Aksel kastroitiin 2/2012. Aksu on ollut pennusta lähtien allerginen riisille. Kaularangassa todettu wobblerin kaltainen nikamamuutos syksyllä 2014. Vuonna 2017 kaksi episodia, joiden syy on tutkimusten perusteella aivoperäinen. Koska kohtauksia on ollut harvoin, todettiin neurologin kanssa, että jäädään toistaiseksi seurantalinjalle. Alkuvuodesta 2019 kaksi voimakasta, mutta lyhyttä tärinäkohtausta. Keväällä 2019 aloitettu gabapentiinikokeilu kaularangan oireilujen takia. Aksu tuli iloisemmaksi, joten lääkitys katsottiin tarpeelliseksi. Gabapentiini valikoitui, koska sillä hoidetaan myös epiä ja testattiin sattuisiko siitä olemaan apua tärinäkohtauksiin. Toistaiseksi (01/2020) yhtään kohtausta ei ole ollut gaban aloituksen jälkeen.